15 MRT '24

Springtij Festival 3

Springtij Festival 3

Tickets

MRT VR 15
Standaard 12,50
Jong<25 jr. 8,00
Haarlem Pas 8,00
KOOP TICKETS

MUZIEK

Met veelal ongehoorde muziek, van artiesten, die men niet snel ergens in Nederland op de podia zal tegenkomen. Nieuw talent in combinatie met musici/componisten, die in de schaduw blijven opereren.

Zo is er deze avond de uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige Lucy Adlington, de oorspronkelijk uit Duitsland afkomstige Leonie Roessler, de Nederlandse electro-songwriter, producer en componist Pascal Plantinga en de Canadese electronica virtuoos Carmen Jaci. En behalve deze vier bijzondere musici zal er een verrassend intermezzo zijn van drie regionale artiesten, die voor het eerst in deze combinatie zullen aantreden: Joost Verhagen, Judith Wesselius en Hessel Veldman.

Springtij wordt samengesteld door componist Martijn Comes en musicus, componist en producent Hessel Veldman.

Over de artiesten:

Lucy Valentine 

Experimental musician and guitarist based in the United Kingdom. Lucy’s experimental and collaborative work focuses mainly on long form drones and cassette recordings. Latest album ‘Vault of Heaven’ works exclusively with the historic Mellotron’s sound banks. Bridging its unearthly celestial tones into the Heavenly, Vault of Heaven is a multimedia project focusing on analogue collage and creating surreal soundscapes to the accompany the artwork.

Instagram: capriciousmetal 

Pascal Plantinga

Dutch Pop Eccentric Pascal Plantinga is een electro-songwriter die experiment koppelt aan een bijzondere manier van muzikale verhalen vertellen.

Zijn sterk autobiografische verhalen ademen één en al reislust en putten uit persoonlijke ervaringen en ontmoetingen met unieke personages uit alle lagen van de bevolking. Of het nu een zingende taxichauffeur is, een gedesillusioneerde Miss California, een verlichte Hula-danseres of een verbitterde nazi die zo vriendelijk is om een lift aan te bieden, vereeuwigd in liedjes nemen ze de rol aan van Pascal’s eigen meervoudige persoonlijkheden.

Zijn langdurige werkrelatie met de Duitse elektronische muziekpionier Pyrolator geeft Pascals muziek zijn krachtige cinematografische karakter. De reeks artiesten waarmee Pascal in de loop der jaren heeft opgenomen en opgetreden, omvat Gary Lucas, Guy Klucevsek, Haco, Hauschka, Frances-Marie Uitti, Martin Bisi en Shoukichi Kina. Als filmcomponist creëerde Pascal de score voor de bekroonde speelfilm 170 Hz, de Japanse muziekdocumentaire Tsugaru No Kamari en de themamuziek voor Atsushi Ogata’s Yukata Cowboy-webserie.


Biography Carmen Jaci

Carmen Jaci is een Frans-Canadese producer van experimentele muziek, momenteel gevestigd in Nederland. Met behulp van hybride geluiden waarin akoestische instrumenten worden samengevoegd met synthesizers en vocale opnames, construeert ze een klankwereld waarin elektronische en klassieke muziek elkaar overlappen. Door de jaren heen heeft ze een persoonlijke en unieke taal ontwikkeld die grotendeels draait om de ideeën van discontinuïteit en formele deconstructie. Haar stukken wisselen snel tussen en putten daarbij invloeden uit populaire en klassieke artiesten als Foodman, Igor Stravinsky en Grimes. Het tijdschrift Musicworks schreef: “Hoewel de muziek talloze veranderingen doormaakt van het ene ultrakorte fragment naar het volgende in een staat van bijna gewichtloosheid, klinkt het niet onsamenhangend. Integendeel, er is een duidelijke lijn die de compositie bij elkaar houdt.” Op dezelfde manier behoudt haar werk een subtiel humoristische toon en een zeer gepolijste geluidsproductie die ons bijna aan popmuziek doet denken.

Leonie Roessler

Leonie Roessler – Componist en performer, is opgegroeid in Duitsland en de VS en nu gevestigd in Den Haag. Leonie legt haar omgeving vast met veldopnames die ze gebruikt voor radiostukken, geluidsinstallaties en instrumentale composities. Een deel van haar werk is puur op geluid gebaseerd maar het thema marginalisering is steeds meer aanwezig in haar radiowerk. Ze onderzoekt ook gestructureerde, collaboratieve compositieprocessen. Leonie runt de radiotak van Studio LOOS in Den Haag, is co-curator van On Air – On Site Festival en is mede-manager van het Iraanse platenlabel Noise à Noise. Haar werken zijn uitgebracht via Musica Dispersa (Spanje/VK), en Noise á Noise (Iran), Biodiversitàs, Syrphe, en zijn gearchiveerd in de British Library.

www.leonieroessler.com
Facebook: Leonie Roessler
Instagram: ljroessler

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Mar 15
Standaard 12,50
Jong<25 jr. 8,00
Haarlem Pas 8,00
KOOP TICKETS

Muziek