Spread the love

SHELTER CITY HAARLEM

Haarlem is als de pittoreske stad van windmolens, geplaveide straten en tulpenvelden al lang een gastvrij toevluchtsoord voor mensen in nood. Haarlem heeft tijdens de Eerste Wereldoorlog onderdak verleend aan ruim vierduizend Belgische vluchtelingen. Haarlem is een plek waar iedereen de ruimte heeft om vrij te denken, openlijk te spreken en vredig te leven. Haar geschiedenis, tolerantie en gastvrijheid maken Haarlem een ideale Shelter City.

Jaarlijks biedt Haarlem drie maanden shelter aan een mensenrechtenverdediger waarmee deze in een veilige situatie haar/zijn werk voort kan zetten en op adem kan komen. De gast wordt begeleid door een steungroep van vrijwilligers onder coördinatie van de Pletterij. In september 2017 verwelkomden wij “onze” eerste mensenrechtenverdediger met warmte. Intussen hebben we gasten ontvangen uit Pakistan, Colombia, Mexico, Burundi, Venezuela en Congo. Op 20 maart 2023 ontving Haarlem voor de zevende maal een Shelter City-gast. Deze keer is dat Sheyla uit Venezuela. Via de nieuwsbrieven op deze pagina blijf je op de hoogte van haar verblijf. Wil je zelf actief worden in de steungroep Shelter City Haarlem, neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl.

Organisatie
Het Shelter City programma Haarlem is opgezet in nauwe samenwerking met de gemeente Haarlem en wordt uitgevoerd door de Pletterij.

Lees hier meer: sheltercity.nl

NIEUWSBRIEVEN 2023

Nieuwsbrief 1-2023
Nieuwsbrief 2-2023
Nieuwsbrief 3-2023

NIEUWSBRIEVEN 2022
Nieuwsbrief 1-2022
Nieuwsbrief 2-2022
Nieuwsbrief 3-2022