30 MEI '24 - 20:00

uitverkocht! PAUL VAN KEMENADE ‘CLASSIC’ QUINTET

uitverkocht! PAUL VAN KEMENADE ‘CLASSIC’ QUINTET

Tickets

MEI DO 30
Standaard 12,50
Jong <25 8
Haarlem Pas 8
KOOP TICKETS

MUZIEK

Het quintet 2.0 is in 1989 opgericht door de Nederlandse altist en componist Paul Van Kemenade (1957) en speelde honderden concerten in binnen- en buitenland. In deze bezetting spelen zij ruim 20 jaar samen en namen ze meer dan 13 LP’s en CD’s op. De meeste composities zijn van de hand van bandleider Paul van Kemenade.

De band combineert in haar muziek diverse muzikale disciplines en culturen. Zij speelde samen met harmonie- en fanfare- orkesten, strijkkwartetten, popgroepen, renaissance ensembles en vele gastmusici zoals David Murray, Kenny Wheeler, Zim Ngqwana, Philip Catherine, Pierre Blanchard, David Linx en de Westafrikaanse Les Frères Guissé.

Van Kemenade heeft sinds 1994 een langdurige muzikale relatie met Zuidafrikaanse musici zoals Feya Faku, Louis Mhlanga, Sydney Mnisi , Bheki Koze en Sonti Mndebele.

Alle bandleden hebben tegenwoordig hun eigen internationale carrières maar komen voor speciale gelegenheden bij elkaar om concerten te spelen in groot respect voor elkaars vakmanschap.

De band bestaat uit:

Jeroen van Vliet – piano
Eric van der Westen – contrabas
Pieter Bast – drums
Louk Boudesteijn – trombone
Paul van Kemenade – altsax/composities.

Van Kemenade ontving in 1984 de Podium Prijs en in 1999 de ‘Boy Edgar Prijs’ (nationale ouevre prijs voor jazzmusici). In 2007 is Van Kemenade onderscheiden met een Koninklijke onderscheiding. In 2020 mocht hij de Prins Bernhard Cultuur Prijs Noord-Brabant in ontvangst nemen.

Van Kemenade’s cd ‘Close Enough’ is door het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift in 2011 met vijf sterren onderscheiden en gekozen tot een van beste cd’s in de serie ‘masterpieces’. Jeroen Van Vliet ontving de ‘Boy Edgar Prijs’ in 2014. 

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

May 30
Standaard 12,50
Jong <25 8
Haarlem Pas 8
KOOP TICKETS

Muziek