01 JUL '24 - 20.00

DROP ME OFF IN HAARLEM: MISS MEREDITH – uitverkocht!

DROP ME OFF IN HAARLEM: MISS MEREDITH – uitverkocht!

Tickets

JUL MA 01
Standaard 12,50
Jong<25jr. 8,00
Haarlem Pas 8,00
KOOP TICKETS

MUZIEK

Dit is een concert in de serie ‘Drop me off in Haarlem’.

Miss Meredith is de muzikantennaam van Chelsea Laverne. Meredith is bijna een buitenaards alter ego waarmee Chelsea volledig muzikaal zichzelf kan zijn. De muziek is funky buitenaards en neemt je mee naar nieuwe werelden buiten de aarde en soms op plekken in de kern van de aarde waar nog geen mens is geweest. Waar het buitenaardse en onbekende leeft. 

Chelsea over Miss Meredith:

Het ontvluchten en de controverse van de aarde is het hoofdthema van de eerste 5 tracks van het album dat dit jaar wordt uitgebracht. Het is een reis: In het begin – frustratie, chaos, op zoek zijn naar mezelf, me afvragen of ik weg wil, (track 0.0, 0.1, 0.2)  dan in het midden mezelf vinden (track 0.3) om daarna ook daadwerkelijk te vertrekken naar het onbekende (track 04, 05). Daarnaast bestaat er een buitenaards orakel dat mij toezingt in deze reis: De Talkbox. Het idee is om dit live te loopen vanuit mij met keys en talkbox met een backing track, live drums, extra toetsen en vette buitenaardse visuals. Naast Miss Meredith speel ik met veel verschillende artiesten. Mijn voornaamste rol als muzikante in dienst is toetsen in de Sven Hammond Bigband (bekend van Matthijs gaat door) en de Soundwise band o.l.v Eric van Tijn. Het is nu tijd om mijn vleugels uit te slaan en zelf aan de bak te gaan met mijn eigen project. Het is weird, spacey, jazzy, onverwachts en funky met de frustraties van nu verwikkeld in de teksten, de tracks zijn al een tijdje ‘demo’ klaar en het is tijd om het podium te gaan beklimmen: Welkom in de wereld van Miss Meredith.  

Drop me off in Haarlem

In Haarlem zijn opmerkelijk veel top- jazzmusici woonachtig. Deze nog immer groeiende groep heeft zich verenigd onder de naam ‘Drop me off in Haarlem’ (naar een song van Duke Ellington). De Pletterij presenteert eens per maand een groep of project van een van de musici. Daarnaast vindt Iedere tweede maandag van de maand een sessie plaats waar deze musici spelen en gasten uitnodigen. Zo creëren we een nieuwe Haarlemse jazz- community van muzikanten en publiek.

Drop me off in Haarlem is een initiatief van bassist Paul Berner en Pletterij- programmeur en directeur Arno Duivestein.

Foto: Jaap Kroon

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Jul 01
Standaard 12,50
Jong<25jr. 8,00
Haarlem Pas 8,00
KOOP TICKETS

Muziek