22 DEC '23 - 14:00-15:30

Kerstlezing Mensje van Keulen

Kerstlezing Mensje van Keulen

Tickets

DEC VR 22
Standaard 5
Jong <25 3
Haarlem Pas 3
KOOP TICKETS

LITERATUUR

De Pletterij in Haarlem ontvangt op vrijdagmiddag 22 december auteur Mensje van Keulen.

Zij zet de kersttraditie voort, die De Pletterij vorig jaar in het leven heeft geroepen: gerenommeerde auteurs lezen verhalen voor op de vrijdagmiddag voor de kerstdagen. Vorig jaar was Pieter Waterdrinker te gast. Dit jaar komt auteur Mensje van Keulen twee verhalen voorlezen. De verhalen worden voor deze gelegenheid bibliofiel uitgegeven door Avalon Pers.

Naast voorlezen gaat Mensje van Keulen in gesprek met Jan Hoekema over haar leven en werk. Na afloop zal de auteur haar bibliofiele uitgave ‘Twee kerstverhalen’ en de dundruk ‘Alles raak’ signeren.

Meer info:

Mensje van Keulen

Mensje van Keulen werd in 1946 geboren in Den Haag als Mensje Francina van der Steen, roepnaam Mennie. Na haar schilderopleiding werd ze redacteur van ‘Propria Cures’.

Het eerste verhaal van Mensje van Keulen werd gepubliceerd in 1969 in ‘Hollands Maandblad’. Haar inmiddels vele malen herdrukte debuut Bleekers zomer’ (1972) wordt tot de klassieken in de Nederlandse literatuur gerekend. Sinds 1985 schrijft Van Keulen ook kinderboeken, die bekroond werden met een Zilveren Griffel en de Nienke van Hichtumprijs.

In 2015 ontvangt zij de Constantijn Huygens-prijs 2014 voor haar hele oeuvre. Van Keulen krijgt de Huygens-prijs voor een oeuvre dat volgens de jury getuigt van een ‘buitengewoon technisch meesterschap’: ‘Al haar verhalen zijn met precisie en fijnzinnigheid gecomponeerd, ogenschijnlijk zijn ze gewoon en alledaags, maar de typische Mensje- van-Keulenverbeelding geeft er steevast een verrassende lading of onverwachte wending aan.’ 

Voor haar verhalenbundel ‘Ik moet u echt iets zeggen’ (2020) won zij de J.M.A Biesheuvelprijs. In het najaar van 2023 verscheen ‘Alles raak’, een ‘gedundrukte’ collage van haar werk.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN NA HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Dec 22
Standaard 5
Jong <25 3
Haarlem Pas 3
KOOP TICKETS

Literatuur