26 NOV '23 - 16:00

JazzX: Willem Abelens FLUX

JazzX: Willem Abelens FLUX

Tickets

NOV ZO 26
Standaard 12,50
Haarlem Pas 8
Jong <25 8
KOOP TICKETS

MUZIEK

FLUX staat voor voortdurende verandering. Het is enerzijds een metafoor voor de voortdurende, hyper interactieve wereld waar wij in leven, anderzijds is het een guiding principle van Willems muziek, waar onverwachte omdraaiingen en vrije passages afwisselen met precies gecomponeerde frases. Geluid en structuur zijn in voortdurende beweging en verrassende grooves zijn nooit ver weg. Willem Abelen wordt gewaardeerd om zijn vrije, ongebonden manier van spelen; speels, brutaal en vaak net buiten de lijntjes kleurend.

Bezetting:
Willem Abelen – tenorsax/sopraansax en composities
Tom Veltien – gitaar
Michal Niedbala – piano
Freek Mulder – contrabas
Yordi Petit – drums

JazzX is in 2014 gestart vanuit zorgen over de wijze waarop overheidsbezuinigingen op podiumkunsten doorwerken op de vernieuwing van de muziek. Met name voor jonge jazzmusici, in de eindfase van hun studie of net afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria, is dit een groot probleem. Er zijn te weinig podia, waar jonge jazzmusici eigen muziek kunnen spelen voor een luisterend publiek. Zo komt het componeren van eigen werk niet tot ontwikkeling. Dat is geldverspilling omdat de kwaliteit van de opleidingen hoog is. Maar het is vooral ook een grote belemmering voor een blijvende vernieuwing van de muziek.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Nov 26
Standaard 12,50
Haarlem Pas 8
Jong <25 8
KOOP TICKETS

Muziek