10 SEP '23 - 16:00

JazzX: Pepijn de Wit

JazzX: Pepijn de Wit

Tickets

SEP ZO 10
Standaard 12,50
Haarlem Pas 8
Jong <25 8
KOOP TICKETS

MUZIEK

Pepijn’s donkere stem valt als een warm deken over je
heen.

Met zijn warme, diepe stem en eerlijke songwriting brengt hij de vintage kwaliteit van jazzstandards naar de 21e eeuw. Hij wordt geïnspireerd door The Great American Songbook en artiesten zoals Paul McCartney, J.J. Cale en Matt Monroe, en omschrijft zichzelf als een ‘modern balladeer’ die een frisse,
eigen draai geeft aan het croonen.

Bezetting:
Pepijn de Wit – Zang en Composities
Jorn ten Hoopen – Gitaar
Jochem Braat – Piano en Composities
Breno Virícimo – Bas
Tijn Jans – Drums.

JazzX is in 2014 gestart vanuit zorgen over de wijze waarop overheidsbezuinigingen op podiumkunsten doorwerken op de vernieuwing van de muziek. Met name voor jonge jazzmusici, in de eindfase van hun studie of net afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria, is dit een groot probleem. Er zijn te weinig podia, waar jonge jazzmusici eigen muziek kunnen spelen voor een luisterend publiek. Zo komt het componeren van eigen werk niet tot ontwikkeling. Dat is geldverspilling omdat de kwaliteit van de opleidingen hoog is. Maar het is vooral ook een grote belemmering voor een blijvende vernieuwing van de muziek.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Sep 10
Standaard 12,50
Haarlem Pas 8
Jong <25 8
KOOP TICKETS

Muziek