14 JAN '24 - 16:00

JazzX: NOHMI

JazzX: NOHMI

Tickets

JAN ZO 14
Standaard 12,50
Haarlem Pas 8
Jong <25 8
KOOP TICKETS

MUZIEK

“One of the most promising jazz musicians of her generation”
Tom Beetz

Nominaties voor Leiden Jazz Award2021, Grachten Jazz Competition 2021(Semi-final), Eramus Jazz Prize 2021(final) and Karel van Eerd Music Award2021.

Een band met een sterk klassieke achtergrond, geleid door jazz pianist Miran Noh van South-Korea. Miran Noh heeft zowel jazz als klassieke muziek gestudeerd en voor beide genres gewerkt. Elke compositie heeft een krachtig motief en is ontwikkeld met veel lagen van polyfonische stijlen. De meeste composities zijn beïnvloed door klassieke impressionistiche tijdvakken.

Bezetting:
Miran Noh – piano en composities
Patricia Mancheño – double bass
Auke de Vries – drums
Claudio Jr. De Rosa – tenor saxophone
Daniel Clason – Trumpet

JazzX is in 2014 gestart vanuit zorgen over de wijze waarop overheidsbezuinigingen op podiumkunsten doorwerken op de vernieuwing van de muziek. Met name voor jonge jazzmusici, in de eindfase van hun studie of net afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria, is dit een groot probleem. Er zijn te weinig podia, waar jonge jazzmusici eigen muziek kunnen spelen voor een luisterend publiek. Zo komt het componeren van eigen werk niet tot ontwikkeling. Dat is geldverspilling omdat de kwaliteit van de opleidingen hoog is. Maar het is vooral ook een grote belemmering voor een blijvende vernieuwing van de muziek.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Jan 14
Standaard 12,50
Haarlem Pas 8
Jong <25 8
KOOP TICKETS

Muziek