15 OKT '23 - 16:00

JazzX: Areia

JazzX: Areia

Tickets

OKT ZO 15
Standaard 12,50
Haarlem Pas 8
Jong <25 8
KOOP TICKETS

MUZIEK

Areia is een nieuwe groep van Siebren Smink. De unieke instrumentatie, gitaar, piano, tenor saxofoon en trompet, zorgt voor een intiem, warm maar ook verrassend geluid. Veel improvisatie, veel compositie en veel er tussen in. De conventionele rollen in muziek worden in deze groep op nieuwe manieren verdeeld, wat andere aspecten van de muziek naar boven haalt. Door van het doorgaande pad af te wijken omgeeft de band zich in muzikale situaties waarbij de intuïtie sterk naar boven komen.

Bezetting:
Adrian Moncada – piano
Antonio Moreno – trompet, Hristo
Goleminov – saxofoon
Siebren Smink – gitaar en componist

Begin december 2021 hebben de leden van Areia hun debuutalbum opgenomen, die ze dit jaar hebben uitgebracht.

JazzX is in 2014 gestart vanuit zorgen over de wijze waarop overheidsbezuinigingen op podiumkunsten doorwerken op de vernieuwing van de muziek. Met name voor jonge jazzmusici, in de eindfase van hun studie of net afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria, is dit een groot probleem. Er zijn te weinig podia, waar jonge jazzmusici eigen muziek kunnen spelen voor een luisterend publiek. Zo komt het componeren van eigen werk niet tot ontwikkeling. Dat is geldverspilling omdat de kwaliteit van de opleidingen hoog is. Maar het is vooral ook een grote belemmering voor een blijvende vernieuwing van de muziek.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN NA HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Oct 15
Standaard 12,50
Haarlem Pas 8
Jong <25 8
KOOP TICKETS

Muziek