25 OKT '23 - 20:00

DOCUMENTAIRE: NOLA

DOCUMENTAIRE: NOLA

Tickets

OKT WO 25
Standaard 5
Jong <25 3
Haarlem Pas 3
KOOP TICKETS

DOCU

Nola is een documentaire over Daniëlle (24) en haar psychosociale hulphond in opleiding. Daniëlle kampt al jaren met psychische problemen, waaronder een angststoornis. Ze heeft ontzettend veel vormen van therapie geprobeerd, maar niks heeft echt geholpen. Deze documentaire geeft een bijzonder en intiem inkijkje in het wat leven met een angststoornis inhoudt en laat zien wat een psychosociale hulphond kan betekenen wanneer de GGZ nauwelijks uitkomst biedt.

Eva Krol
Eva Krol is een documentaire regisseur met een achtergrond in de culturele antropologie. Haar ambitie is om actuele maatschappelijke thema’s aan het licht brengen bij een groot publiek. Met haar werk wil ze mensen aan het denken zetten, nieuwe inzichten bieden en het gesprek rondom kwetsbare onderwerpen openen.

Door het persoonlijke verhaal van Daniëlle te verwerken in een documentaire hoopt Eva meer zichtbaarheid te creëren en het dialoog te openen rondom mentale gezondheid.

Daniëlle van der Sluis
Daniëlle van der Sluis is masterstudent Klinische Psychologie en daarnaast eigenaar van psychosociale hulphond Nola. Samen met Nola gaat ze de uitdagingen van het leven aan, en leert ze dat kracht en kwetsbaarheid heel goed naast elkaar kunnen bestaan. Door haar eigen ervaringen te delen, hoopt ze anderen uit te nodigen dat ook te doen en zo het taboe rondom psychische kwetsbaarheid te verminderen.

Connie Berendsen
10 jaar geleden begon Connie Berendsen, eigenaar van het bedrijf Hond -Kat, als een van de eerste in Nederland met het opleiden van psychosociale hulphonden. In tegenstelling tot andere organisaties koos Connie ervoor om de toekomstige eigenaar te betrekken bij de opleiding van de hulphond. Juist die weg afleggen met je hond is enorm waardevol, leerzaam en zorgt voor een enorme groei in eigenwaarde wanneer gestelde doelen behaald worden.

Daarnaast zal ook Froukje aansluiten. Zij is ook eigenaar van een psychosociale hulphond en komt uit Haarlem.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Oct 25
Standaard 5
Jong <25 3
Haarlem Pas 3
KOOP TICKETS

Docu