03 JUL '24 - 20:00 - 22:30u

UITVERKOCHT! – VROEG VERLOREN , een documentaire over het vroege verlies van een ouder

UITVERKOCHT! – VROEG VERLOREN , een documentaire over het vroege verlies van een ouder

Tickets

JUL WO 03
Standaard €5,00
Jonger < 25jr €3,00
Haarlem Pas €3,00
KOOP TICKETS

DOCU

In Vroeg verloren onderzoekt schrijver en podcastmaker Liesbeth Rasker de impact van de vroege dood van haar moeder. Een zoektocht die haar langs lotgenoten, familieleden en andere aanverwanten brengt die haar helpen kleur te geven aan het verleden. Om zo inzichten te verkrijgen in de onmogelijke opgave op jonge leeftijd te moeten omgaan met een verlies dat niet te dragen is. Een film over de dood, het bijbehorende verdriet, het verlangen dat allemaal uit de weg te gaan – en wat er gebeurt als ontkennen niet langer gaat.

Door het verleden te ontrafelen en het verdriet niet langer te ontkennen, komt Liesbeth steeds dichter bij haar moeder, naar hoe ze bewoog, hoe ze sprak, hoe ze was. Want leven met de overtuiging; ‘mijn moeder is dood maar dat is oké’ blijkt toch beperkt houdbaar. Zeker als Liesbeth later, op volwassen leeftijd, wederom een groot verdriet voor haar kiezen krijgt. Deze documentaire biedt troost en nieuwe inzichten voor iedereen die ooit met rouw te maken heeft gehad, of iemand om zich heen heeft die leeft met een groot gemis. Een eerlijke, ontwapenende, nuchtere film over de dood, de rouw die daar onvermijdelijk op volgt, en de impact op alle betrokken gezinsleden leidt tot een herkenbaar, bij vlagen geestig, kwetsbaar en universeel verhaal.

Het nagesprek bij de documentaire zal gemodereerd worden door Nicky Westerhof van stichting Bretels https://www.stichtingbretels.nl.  De hoofdpersoon uit de documentaire Liesbeth Rasker zal bij dit nagesprek aanwezig zijn.

Regie – Tessa Louise Pope

Cinematografie – Jean Counet nsc, Rogier Timmermans nsc

Sound design – Regard Ibrahim

Componist – Hans Nieuwenhuijsen, Annelotte Coster

Montage – Axel Skovdal Roelofs

Uitvoerend producent – Nienke Rispens

Junior producer – Isa van der Horst

Producent – Maarten Kuit, Jeroen van den Idsert

Hazazah Pictures

Hazazah Pictures is een bekroond film- en tv-productiebedrijf gevestigd in Amsterdam. Samen met hun team van producers, regisseurs, researchers en schrijvers streven zij ernaar gelaagde, uitgesproken en meeslepende verhalen te vertellen. Hun repertoire omvat zowel documentaire als fictieproducties, variërend van originele, luchtige verhalen tot urgente sociale vraagstukken. Ze werken samen met ervaren filmmakers maar worden ook graag geïnspireerd door nieuw talent. Tot nu toe heeft dit geresulteerd in meer dan 35 producties, die zijn bekroond op internationale filmfestivals zoals IDFA, de Golden Globes, Berlinale en Kurzfilmtage Oberhausen.

Tickets

Jul 03
Standaard €5,00
Jonger < 25jr €3,00
Haarlem Pas €3,00
KOOP TICKETS

Docu