29 SEP '23 - 17:00 - 18:00

POLITIEK CAFÉ

POLITIEK CAFÉ

Tickets

SEP VR 29
Standaard 0
KOOP TICKETS

DEBAT

Politiek Cafe gaat haar tweede seizoen in. De Pletterij organiseert in samenwerking met Haarlems Nieuwsblad en NH Nieuws iedere maand een Politiek Café. Daags na de raadsvergadering blikken presentatoren Joost Verhagen (Haarlems Nieuwsblad), Geja Sikma (NH Nieuws) en Jan Hoekema (Pletterij) terug op wat de afgelopen weken in politiek Haarlem is gebeurd. Welke discussies zijn gevoerd, welke besluiten zijn genomen, wie vielen op?

Het Politiek Cafe van de Pletterij gaat haar tweede politieke jaar in. De formule, daags na de raadsvergadering blikken we terug op de afgelopen Haarlemse politieke weken, blijft ongewijzigd. De vorm wordt een klein beetje aangepast. Per editie wordt er 1 uitgebreider debat gevoerd over het politiek meest relevante thema van de afgelopen weken. Daarnaast wordt een verdiepend interview gehouden met een van de 39 raadsleden. Gebleven zijn de column en de muziek.

Vrijdag 29 september hebben we het, hoe kan het anders, over het referendum over betaald parkeren. Het onderwerp dat de gemeenteraad het afgelopen half jaar het meest heeft beziggehouden. Met als hoogte- of dieptepunten het weglopen van een deel van de raadsleden tijdens een raadsvergadering en een gang naar de rechter door de voorstanders van een referendum. Geja Sikma, NH Nieuws modereert het debat met voorstander van het referendum Moussa Aynan- Jouw Haarlem, en tegenstanders Dimitry van den Berg- D66 en Sacha Schneiders- Spoor- Groen Links.

Jan Hoekema interviewt Actiepartij voorman Danny van Leeuwen over het standbeeld De Zonnevechter op de Grote Markt (‘moet ie blijven of niet?’) en andere zaken.

De columnist van dienst is Rene Rood, hij reageert op het artikel in het Haarlems Dagblad over de verkeerssituatie op het gedeeltelijk heropende Houtplein. Meesteraccordeonist Roelof Ruis verzorgt als vanouds het muzikale deel van het programma.

Het programma is gratis toegankelijk voor publiek. Ook kan het programma gratis gevolgd worden via een livestream: via ons YouTube-kanaal en via de websites van het Haarlems Nieuwsblad en Haarlem – NH Nieuws. Na afloop is het politiek café als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

Tickets

Sep 29
Standaard 0
KOOP TICKETS

Debat