21 APR '23 - 20:00-22:00

MET HET BOEK OP TAFEL

MET HET BOEK OP TAFEL

Tickets

APR VR 21

LITERATUUR

De Pletterij organiseert in samenwerking met de lokale boekhandels de talkshow Met het boek op tafel. Eens per maand op vrijdagavond bespreekt Marcel Duyvestijn met spraakmakende gasten welk boek hem of haar heeft geïnspireerd.

Deze derde editie van ‘Met het boek op tafel’ staat in het teken van schrijven in twee culturen. Te gast zijn schrijver Asis Aynan, filmmaker Eddy Terstall en columnist Meryem Çimen.

Op tafel ligt het boek ‘een erwt maakt nog geen snert’ van Asis Aynan. Asis Aynan is een Haarlemse schrijver die schrijft over zijn Marokkaanse (of Berberse) roots en de twee culturen waarin hij zich staande probeert te houden. Ook nam hij het initiatief tot de berberbibliotheek.

Eddy Terstall is filmmaker met als bekendste film ’Simon’ (2004), waarvoor hij twee Gouden Kalveren kreeg. Hij is ook bekend als scenarioschrijver van ‘de boekverfilming‘ en ‘Vox Populi’. Hij werkt nu aan de televisieserie ‘Het land van Johan’, waarin diverse culturen met elkaar botsen. Vrijheid en de open samenleving zijn bij Eddy een terugkerend thema.

Asis Aynan en Eddy Terstall maken onderdeel uit van Vrij Links, een organisatie die staat voor het vrije debat en voor progressieve, vrijzinnige waarden.

De interviews worden afgenomen door Marcel Duyvestijn.

De volgende (vierde) editie van ‘Met het boek op tafel’ is op 26 mei.

Dit program wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de J.C. Ruigrokstichting.Tickets

Apr 21

Literatuur