20 FEB '24 - 20:00

Jongeren in de knel: wat kunnen we doen?

Jongeren in de knel: wat kunnen we doen?

Tickets

FEB DI 20
Standaard 3
Jong <25 1,50
Haarlem Pas 1,50
KOOP TICKETS

DEBAT

Tweede debat over jongeren en hun mentale gezondheid

De meerderheid van jonge mensen tussen de 12 en 25 jaar heeft psychische klachten, gevoelens van eenzaamheid. Meer dan een kwart heeft gedachten aan zelfdoding, zo blijkt uit onderzoek over de afgelopen twee jaar. Een alarmerende stijging ten opzichte van de jaren daarvoor.

Op 30 november organiseerde De Pletterij een eerste avond over dit thema onder de titel: Wat is er aan de hand met onze jongeren? Onderzoekers van de GGD Zuid Kennemerland en van de Hogeschool InHolland en jongerenwerkers van Flintys gingen met elkaar in gesprek en probeerden een begin van een antwoord te vinden.

Op dinsdag 20 februari vindt in De Pletterij het tweede debat in deze serie plaats. Op deze avond zijn mogelijke oplossingen centraal en de vraag: hoe kunnen we jongeren met mentale problemen ondersteunen?

Floor Spieksma gaat in gesprek met:

Carlijn Welten van Het Huis een nieuw centrum voor innovatieve specialistische kinder- en jeugdpsychiatrie in Haarlem

Johan Vermeer, Directeur van het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Zuid-Kennemerland

Aart Rijken van Stichting KiKiD. Stichting KiKiD maakt educatieve theaterprojecten, projectweken, trainingen en digitale lessen en voert die uit op scholen in het basis- en voortgezet onderwijs.

Jongeren-experts Piet Mars, Soezy Castillo en Camila Zuluaga van KiKiD spelen enkele scenes uit de voorstelling Talk To Me over mentale gezondheid. De voorstelling spelen ze normaal gesproken op VO scholen voor leerlingen in klas 3 en 4.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Feb 20
Standaard 3
Jong <25 1,50
Haarlem Pas 1,50
KOOP TICKETS

Debat