07 JUL '24 - 16:00 - 18:00u

EigenWijs presenteert: De Amygdala Sonates -externe organisator

EigenWijs presenteert: De Amygdala Sonates -externe organisator

Tickets

JUL ZO 07

MUZIEK

Elf sonates voor piano, contrabas, gruis en een danser, gecomponeerd door Hansko Visser. Iedere sonate is gekoppeld aan wat sommigen ‘mentale stoornissen’ noemen. Voor Visser zijn het echter ‘individuele strategieën om met de allesverslindende normaliteit om te gaan.’

Een dans-muziek-en-tekst-en-omringende-klanken-collage-programma, losjes opgehangen aan het verhaal van een man die de wereld wilde verbeteren en het gekkenhuis niet overleefde – en dat alles in wat nu Oekraïne heet.

De Amygdala Sonates worden uitgevoerd door het gelegenheidsensemble OC/DC, bestaande uit. Reinier van Houdt (piano), Bas Alblas (contrabas), Hansko Visser (stem, tapedecks en misschien ook nog wel banjo) en Guilia PianA (Dans). Reinier zou je kunnen kennen als een van Nederlands meest vooraanstande uitvoerders van hedendaagse muziek. Hij werkt de laatste jaren veelvuldig samen met Plan Kruutntoone, het eigenwijze gezelschap waarvan Hansko en Bas al meer dan dertig jaar de kern vormen.

De Amygdala Sonates zijn intrigerend, verrassend, uitdagend en vaak aangenaam verwarrend. Wie alleen al door deze omschrijving geïnspireerd raakt kan bijdragen aan het programma door eigen teksten, tekeningen of geluidsframenten in te sturen – alles wat maar een relatie heeft met de thematiek. Mail het naar pbruyn@worldonline.nl of arno@pletterij.nl ). Hansko verwerkt het dan in de voorstelling.

Maar gewoon komen, kijken en luisteren is natuurlijk net zo waardevol. Hier praat je nog lang over na. dat kan al direkt, want direct na het programma zorgt gastheer/vrouw Pletterij voor een goed gevulde soep.

Aanvang 16:00u Reserveren is zeer aanbevolen. Dat kan met een mailtje naar Peter Bruyn: pbruyn@worldonline.nl

Entreeprijs: vrijwillig en naar draagkracht. Richtbedrag 10 Euro. Maar komen is belangrijker dan betalen.

Tickets

Jul 07

Muziek