04 MRT '24 - 20:00

Drop me off in Haarlem: Cheek-Celano-Haanstra

Drop me off in Haarlem: Cheek-Celano-Haanstra

Tickets

MRT MA 04
Standaard 12,50
Jong <25 8
Haarlem Pas 8
KOOP TICKETS

MUZIEK

Dit is een concert in de serie ‘Drop me off in Haarlem’.

Deze unieke samenwerking kwam tot stand i.s.m. het Jazzfest Amsterdam wat later deze maand plaats vindt.

De gerenommeerde Amerikaanse saxofonist Chris Cheek is als geen ander in staat zijn saxofoon te laten klinken als een menselijke stem. Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Bill Frisell en Charlie Haden vroegen hem eerder ook al voor hun projecten. Zijn expressieve en lyrische spel maken hem een van de meest gerespecteerde musici in de internationale Jazz scene.

Guillermo en Chris werkten eerder met elkaar samen in de groep Wild Man Conspiracy. Op deze avond zullen ze voor het eerst samenspelen in deze bezetting.

Cheek-Celano-Haanstra bestaat uit:

Chris Cheek-Tenor Saxofoon
Guillermo Celano-gitaar
Mark Haanstra-bas

Drop me off in Haarlem

In Haarlem zijn opmerkelijk veel top- jazzmusici woonachtig. Deze nog immer groeiende groep heeft zich verenigd onder de naam ‘Drop me off in Haarlem’ (naar een song van Duke Ellington). De Pletterij presenteert eens per maand een groep of project van een van de musici. Daarnaast vindt iedere tweede maandag van de maand een sessie plaats waar deze musici spelen en gasten uitnodigen. Zo creëren we een nieuwe Haarlemse jazz- community van muzikanten en publiek.

Drop me off in Haarlem is een initiatief van bassist Paul Berner en Pletterij- programmeur en directeur Arno Duivestein.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Mar 04
Standaard 12,50
Jong <25 8
Haarlem Pas 8
KOOP TICKETS

Muziek