28 FEB '24 - 20:00

BOEKPRESENTATIE JAN VAN EEDEN

BOEKPRESENTATIE JAN VAN EEDEN

Tickets

FEB WO 28
Standaard 0.00
KOOP TICKETS

LITERATUUR

boekpresentatie: onbeschaafde ongelijkheid van Jan van Eeden

Jan van Eeden, socioloog en oud- voorzitter van de Pletterij schreef een nieuw boek ‘Onbeschaafde ongelijkheid’. Hierin bespreekt hij het thema armoede en ongelijkheid, sociale stijging en het klassenplafond. Daarnaast gaat het ook over zijn eigen herkomst, arbeidersgezin in de Schilderswijk in Den Haag, en ervaringen als bestuurder. Ook schetst hij contouren van een beleid waardoor het neoliberalisme achter ons kan worden gelaten.

Van Eeden wordt geïnterviewd door Danny van Leeuwen, fractievoorzitter van de Actiepartij in de Haarlemse gemeenteraad. Daarna houdt hij een korte inleiding over het nieuwste, nog onvertaalde werk van Thomas Piketty. Daarna kan het boek bij de schrijver worden gekocht en gesigneerd.

Deze presentatie is de opmaat voor drie avonden die de Pletterij dit voorjaar organiseert rond het thema ‘Klasse’ of afkomst. Aan de hand van spraakmakende auteurs en een coreferent zal de klassenproblematiek aan de hand van thema’s als onderwijs, vermogen en werk aan de orde komen.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

Tickets

Feb 28
Standaard 0.00
KOOP TICKETS

Literatuur