31 MEI '24 - 20:00 - 22:30

Boek op tafel: Politiek en boeken met o.a. Marjolein Moorman (Rood in Wassenaar)

Boek op tafel: Politiek en boeken met o.a. Marjolein Moorman (Rood in Wassenaar)

Tickets

MEI VR 31
Standaard €7,50
Jong<25 jr. €5,00
Haarlem Pas €5,00
KOOP TICKETS

LITERATUUR

De Pletterij organiseert (on)regelmatig de serie ‘Met het boek op tafel’. Marcel Duyvestijn bespreekt met spraakmakende gasten welk boek hem of haar heeft geïnspireerd. In deze editie: Politiek en boeken.

Marcel Duyvestijn is een goot liefhebber van boeken én van politiek. In deze editie van’Met het boek op tafel’ combineert hij deze twee passies. Gasten zijn de Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman die het boek ‘Rood in Wassenaar’ schreef en Jolijn Baidenmann (kandidaat Europarlementariër). Miryem Cimen is columnist van dienst.

Marjolein Moorman is succesvol wethouder in Amsterdam. Zij wordt gezien als links boegbeeld in de traditie van het ‘wethouderssocialisme’. In 2022 schreef zij het boek ‘Rood in Wassenaar’ over haar jeugd in een arm gezin tussen de villa’s van Wassenaar.

Michiel Zonneveld schreef in 2023 het boek ‘Plan van de Arbeid’ waarin hij refereert aan het roemruchte plan dat in 1935 een achterhaald economisch systeem bloot legde. Michiel roept op tot een nieuw ‘Plan’ en denkt dat het initiatief deze keer niet van de politiek maar van de vakbeweging en milieuorganisaties moet komen.

De derde gast is Jolijn Baidenmann. Zij is kandidaat Europarlementariër voor Groen Links/ PvdA bij de verkiezingen van 6 juni.

Haarlems raadslid Meryem Cimen (D66) is columnist van dienst.

De interviews worden afgenomen door Marcel Duyvestijn.

Met het Boek op Tafel is een initiatief van de Pletterij en wordt mede mogelijk gemaakt door alle boekhandels in Haarlem en Heemstede en door een subsidie van Stichting J. C. Ruigrok.

Tickets

May 31
Standaard €7,50
Jong<25 jr. €5,00
Haarlem Pas €5,00
KOOP TICKETS

Literatuur