30 OKT '23 - 20:00

2e Inspiratiebijeenkomst Schone Rivieren (externe organisator) (VERPLAATST VAN 19 SEPT ’23)

2e Inspiratiebijeenkomst Schone Rivieren (externe organisator) (VERPLAATST VAN 19 SEPT ’23)

Tickets

OKT MA 30
Standaard 3
Jong <25 1,50
Haarlem Pas 1,50
KOOP TICKETS

DEBAT

DUURZAAM WATERBEHEER

Schoon water is een levensvoorwaarde voor iedereen, overal ter wereld. Sinds dit voorjaar werkt de Stedenband Haarlem-Mutare samen met organisaties in Haarlem en de zusterstad Mutare om de rivieren in beide steden schoon te krijgen. We gaven de aftrap op 18 maart 2023 tijdens de Nationale Schoonmaakdag in beide steden. Het Spaarne werd die dag schoon gemaakt door IVN, kanovereniging de Trekvogels, Scoutinggroep Kontiki, SUPmission Haarlem, de Pinguïn, Stedenband Haarlem Mutare, de Bermbende en heel veel vrijwilligers.  De burgergroep Mutare Rivers Rehabilitation Initiative (MRRI) maakt wekelijks de Sakubva schoon en werkt samen met de gemeente Mutare. Op 16 september vindt er weer een gemeenschappelijke schoonmaakactie plaats in beide steden.

Onze resultaten in beide steden laten we zien en we komen uitgebreid terug op duurzaam waterbeheer.  Zo steunen de gezamenlijke waterleidingbedrijven Nederland VEI een drinkwaterleidingproject in Mutare en zijn partner van ons project.

Op 17 april organiseerden we een inspiratieavond over met name de strijd tegen ‘plastic soup’. Op 19 september gaan we het vooral hebben over de minder zichtbare vervuiling van het oppervlaktewater.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Oct 30
Standaard 3
Jong <25 1,50
Haarlem Pas 1,50
KOOP TICKETS

Debat