23 JUN '24 - 20:00 - 22:30u

Woorden uit het Noorden: Perzische poëzie – Meemaakpodium Schalkwijk

Woorden uit het Noorden: Perzische poëzie – Meemaakpodium Schalkwijk

Tickets

JUN ZO 23
Gratis reservering 0,00
KOOP TICKETS

LITERATUUR

In Woorden uit het Noorden komen verhalen uit alle windstreken samen. Elke editie staat een andere taal centraal: gedichten, muziekteksten en monologen worden vertaald en voorgedragen in het Nederlands en vice versa.

Deze editie staat het Perzisch in de spotlight. Met o.a.:

Pouriya Jaberi (muziek)

Pouriya Jaberi werd geboren in een gezin met een rijke achtergrond in muziek en literatuur. Zijn muzikale scholing begon op zijn achtste toen hij de def leerde spelen van zijn oudere broer, een van de beste def-spelers van Iran. Al op jonge leeftijd won Pouriya eerste prijzen op diverse festivals in Iran. In de jaren daarna trad hij op in Azië, Europa en Australië, onder meer met het Hamdel Ensemble en met Sami Yosuf

Shirin Eftekhari Jam (Poëzie en zang)

Ze heeft politieke wetenschappen gestudeerd in Iran. Naast haar werk zet ze zich ook in voor vrijheid in Iran. Shirin is zeer betrokken bij kunst, muziek en poëzie.

Ghazaleh Ghobadi (storyteller)

Ze heeft een PhD in medische fysica gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar is recent een ander pad in haar leven ingeslagen als verhalenverteller.

Narcis Zohrehnassab (dichter en schrijver)

Ze is dichter, schrijver en vertaler. Ze schrijft in het Nederlands, Engels en haar moedertaal Perzisch. Haar werk is opgenomen in verschillende bloemlezingen en tijdschriften, onder andere de bloemlezing Stegen van Stilte (Bulaaq), Kastanje gedichten (Passage), Hoop (De Geus), Stilte (De Geus) en in het tijdschrift Deus ex Machina. Momenteel is ze bezig met herschrijven van haar gedichtenbundel.

Woorden Uit het Noorden is een project van stichting Observatoire. U bent van harte welkom om het live mee te maken.

Datum: zondag 23 juni

Tijd: 20:00 uur

Adres: Meemaakpodium, Fie Calsenplein 2 Haarlem Schalkwijk

Entree is gratis.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

Tickets

Jun 23
Gratis reservering 0,00
KOOP TICKETS

Literatuur