12 APR '23 - van 20.00 tot 22.00

DOCU: UIT ’T LEVEN

DOCU: UIT ’T LEVEN

Tickets

APR WO 12
Standaard ticket € 5,00
KOOP TICKETS

DOCU

ZELFDODING IN DE LHBTIQ+ GEMEENSCHAP. EEN DOCUMENTAIRE VAN TIM DEKKERS, NAAR EEN IDEE VAN HENK BURGER

De LHBTIQ+-gemeenschap worstelt al jaar en dag met een ‘plaag’: zelfmoord. Volgens cijfers van 113 Zelfmoordpreventie heeft bijna de helft van de Nederlandse lesbische-, homo- en biseksuele volwassenen ooit zelfmoordgedachten gehad. Dat is vijf keer vaker dan in de algemene volwassen bevolking. Het aantal dat daadwerkelijk een poging doet, is vier keer zo hoog. Voor transgender personen zijn de cijfers nog schokkender. Toch lijkt het onderwerp zelfdoding binnen de regenboogcommunity een taboe.

Documentairemaker Tim Dekkers en scenarioschrijver Henk Burger willen dit taboe doorbreken met de aangrijpende documentaire Uit ‘t leven. Twee jaar lang volgden zij drie LHBTIQ+’ers die een inktzwarte periode achter de rug hebben. Krijgen acrobaat Jean, model Solange en gemeenteraadslid Kris hun leven weer op de rails? Kunnen zij een voorbeeld zijn voor anderen in geestelijke nood. Of loert toch dat zwarte gat?

80 minuten, met nabespreking met Solange Dekker, een van de hoofdpersonen in de film, filmmaker Tim Dekkers en voorzitter Jos Ahlers van COC-Kennemerland.

Nederlands/Engels gesproken, Nederlandse ondertiteld

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

QoS logo

Tickets

Apr 12
Standaard ticket € 5,00
KOOP TICKETS

Docu