26 SEP '23 - 20:00 - 21:45

Week voor Toekomstige Generaties

Week voor Toekomstige Generaties

Tickets

SEP DI 26
Standaard 3
Haarlem Pas 1,50
Jong <25 1,50
KOOP TICKETS

EVENEMENT

Beeld: Judith van Oostrom

Het welzijn van toekomstige generaties staat centraal in de discussie over de duurzame toekomst van onze geliefde stad. Maar hoe geven we die stem aan de generaties van morgen? Dit vraagstuk staat in het middelpunt van de aankomende ToekomstRaad, waarin we een gezamenlijke dialoog aangaan voor het toekomstige Haarlem.

De ToekomstRaad: Samenwerken voor Duurzaamheid
Toekomstige generaties zijn momenteel niet vertegenwoordigd in onze democratie, wat hun rechten en vrijheden in gevaar brengt. Daarom nodigen we jullie uit om deel te nemen aan de ToekomstRaad. Dit initiatief geeft deze vergeten stem een plek in onze samenleving en biedt zowel raadsleden als jonge inwoners de mogelijkheid om hun stem te laten horen en actie te ondernemen voor de belangen van de huidige en toekomstige generaties.

Waarom Meedoen?
Tijdens deze unieke bijeenkomst, gepland op 26 september in de Pletterij van Haarlem, zullen we samen nadenken over hoe we de belangen van toekomstige generaties kunnen integreren in ons dagelijks bestuur en besluitvormingsprocessen. We baseren ons op de recentelijk vastgestelde ‘Principles on the Human Rights of Future Generations’. Dit is een kans om daadwerkelijke verandering teweeg te brengen, beginnend bij onze eigen stad.

Agenda van de ToekomstRaad
– 19:45: Inloop
– 20:00: Welkom
– 20:10: Inzichtelijke keynote door Miranda Willems
– 20:20: Introductie ToekomstRaad: Zeven Generaties Inleefoefening
– 20:35: Eerste Ronde: Verkenning van de ideale toekomst, onderwerp: duurzaamheid
– 20:55: Terugkoppeling ‘highlights’: wat is er van waarde in Haarlem in 2050-2100?
– 21:10: Tweede Ronde: Vertaling naar het heden en concrete acties om er te komen
– 21:30: Samenvattend plenair overzicht (visueel)
– 21:45 Afsluiting en vooruitblik naar volgende stappen voor ToekomstRaad Haarlem

Jouw Invloed voor de Toekomst van Haarlem
Samen met medebewoners, initiatiefnemers en beleidsmakers willen we de weg plaveien voor een duurzame toekomst die niet alleen om ons draait, maar ook om de generaties die na ons komen. We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de ToekomstRaad en mee te helpen bouwen aan een Haarlem dat trots kan zijn op onze nalatenschap.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Sep 26
Standaard 3
Haarlem Pas 1,50
Jong <25 1,50
KOOP TICKETS

Evenement