16 NOV '23 - 20:00

Tim van Hattum, schrijver Only Planet: “Klimaatgids voor de 21e eeuw”

Tim van Hattum, schrijver Only Planet: “Klimaatgids voor de 21e eeuw”

Tickets

NOV DO 16
Standaard 3
Jong <25 1,50
Haarlem Pas 1,50
KOOP TICKETS

DEBAT

Door Grootouders voor het Klimaat Haarlem

Extreme neerslag, stormen, overstromingen, hittegolven, droogte, tekort aan drinkwater en mislukte oogsten. Dat zijn nu al wereldwijd de merkbare gevolgen van de klimaatcrisis. Afgelopen zomer waren die gevolgen op talrijke plekken in de wereld ernstiger dan ooit en deze zullen verergeren zolang we broeikasgassen blijven uitstoten waardoor de aarde steeds verder opwarmt. Alle berichten over de klimaatcrisis maken ons bezorgd. Maar er is geen tijd om te wanhopen. Het is tijd voor actie.

Het goede nieuws is dat de meeste oplossingen om klimaatverandering aan te pakken al beschikbaar zijn. De belangrijkste oplossing is om onze samenleving meer in balans te brengen met de natuur. Als we beter gaan samenwerken met de natuur én op grote schaal slimme technologie inzetten, ziet onze toekomst er weer hoopvol uit.

Tim van Hattum schreef hierover het boek Only Planet. Dit boek neemt je – in zeven routes – mee op reis naar inspirerende voorbeelden in de wereld en laat zien dat die transitie al volop in beweging is.

Tim is programmaleider Klimaat bij Wageningen University & Research. Hij deed in september mee aan de loodzware Jungfrau Marathon om aandacht te vragen voor de smeltende gletsjers.

Na een inleiding door Tim over zijn boek gaan we met hem in gesprek hoe we mee kunnen bouwen aan een hoopvolle toekomst.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de lokale groep van Grootouders voor het Klimaat Haarlem e.o. in samenwerking met Bertram + de Leeuw, uitgever van Only Planet, en de Kennemer Boekhandel.

Moderator is Kees van Deelen van Grootouders voor het Klimaat.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!