21 NOV '23 - 20:00

Thema-avond: Hoe maken wij onze samenleving eerlijker en leefbaarder?

Thema-avond: Hoe maken wij onze samenleving eerlijker en leefbaarder?

Tickets

NOV DI 21
Standaard incl. koffie en koek 3
Jong <25 incl. koffie en koek 1,50
Haarlem Pas incl. koffie en koek 1,50
KOOP TICKETS

DEBAT

Met inleiding door Ben van Cranenburgh

De Pletterij organiseert samen met de wijkraad Burgwal de komende tijd diverse evenementen. Dit is de eerste in deze serie.

Het wordt steeds duidelijker dat onze samenleving op een crisis afstevent. Dat is ook in Haarlem merkbaar: er is toenemende ongelijkheid, armoede en eenzaamheid. Jong en oud, mannen en vrouwen, arbeiders en wetenschappers laten hun stem horen om onze politiek op andere gedachten te brengen. Wij leven in een “beschaafde” en rijke maatschappij. Maar is het wel “beschaafd” om zorg en onderwijs te laten bepalen door marktwerking en verdienmodellen?  Wordt het niet eens tijd om de echte wortels van ongelijkheid, armoede en ongezondheid aan te pakken?

Haarlemmer en Burgwal- bewoner Ben van Cranenburgh schreef het boekje “Manifest voor een betere wereld”. Met korte en leesbare hoofdstukjes geeft hij discussiestof over deze thema’s voor iedereen.

Op donderdag 21 november wordt in De Pletterij een discussieavond gehouden voor alle Haarlemmers die hun steentje willen bijdragen aan een betere wereld.  Ben van Cranenburgh houdt een inleiding naar aanleiding van zijn manifest. Daarna gaan we hierover in gesprek. Zo hopen wij van onderaf onze politiek een duw in de juiste richting te geven.

Link:

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Nov 21
Standaard incl. koffie en koek 3
Jong <25 incl. koffie en koek 1,50
Haarlem Pas incl. koffie en koek 1,50
KOOP TICKETS

Debat