12 FEB '24 - 20:00

Sessie: Drop me off in Haarlem, jazzmuziek uit Haarlem!

Sessie: Drop me off in Haarlem, jazzmuziek uit Haarlem!

Tickets

FEB MA 12
Standaard 5,00
Jong<25 2,50
Haarlem Pas 2,50
KOOP TICKETS

MUZIEK

Maandelijkse sessie waarin Haarlemse jazzmusici centraal staan. Zij nodigen bevriende musici uit voor een spannende muzikale ontmoeting.

Vandaag de aftrap van de sessies. Alle musici uit de Haarlemse jazz- pool zijn uitgenodigd om in onderlinge combinaties elkaar uit te dagen tot muzikaal vuurwerk of momenten van verstilling.

In 2024 start de Pletterij een maandelijkse serie concerten en sessies met Haarlemse jazzmusici. Bassist Paul Berner en Pletterij directeur en programmeur Arno Duivestein merkten dat steeds meer gerenommeerde jazz-musici in Haarlem wonen. Begin december kwam deze groep, die een kleine 20 muzikanten bedraagt, bij elkaar. Daar is besloten tot een serie concerten en sessies onder de titel ‘Drop me off in Haarlem’ (verwijzing naar het bijna gelijknamige stuk van Duke Ellington). Maandelijks treedt een groep of project op van een van de Haarlemse musici. Daarnaast vindt de tweede maandag van de maand een sessie plaats waarin deze musici deelnemen en bevriende musici uitnodigen. Op deze manier hopen we weer een ouderwetse Haarlemse ‘jazz- community’ te ontwikkelen.

Tickets

Feb 12
Standaard 5,00
Jong<25 2,50
Haarlem Pas 2,50
KOOP TICKETS

Muziek