11 MRT '24 - 20:00

SESSIE: DROP ME OFF IN HAARLEM, JAZZMUZIEK UIT HAARLEM!

SESSIE: DROP ME OFF IN HAARLEM, JAZZMUZIEK UIT HAARLEM!

Tickets

MRT MA 11
Standaard 5,00
Jong < 25 2,50
Haarlem Pas 2,50
KOOP TICKETS

MUZIEK

Maandelijkse sessie waarin Haarlemse jazzmusici centraal staan. Zij nodigen bevriende musici uit voor een spannende muzikale ontmoeting. Met deze maand onder meer;

William Barrett, contrabas, is cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, en is lid van Kika Sprangers band. Hij heeft ook met Anna Serierse en Bert van de Brink gespeeld en was lid van The Jazz Commotion die de eerste prijs op het Prinses Christina Jazz Concours 2014 won. Onlangs op 2 februari jl. heeft hij met zijn eigen William Barrett Band de spetterend eerste concert van de DROP ME OFF IN HAARLEM serie gegeven!

Folkert Oosterbeek is een zeer veelzijdige piano- en hammondspeler. Hij werkte samen met artiesten als Pete Philly en Perquisite, maar ook met het Metropole Orkest, Michael Moore, Jasper Blom en Anton Goudsmit. Al ruim 10 jaar staat hij met zijn band BRUUT! op nationale en internationale podia. BRUUT! wordt omschreven als superjazz; energieke, gedreven jazz die bedoeld is om op te dansen. Folkert is piano- en ensembledocent aan de Jazz Young Talent-opleiding van het Conservatorium van Amsterdam.

Nitin Parree volgt momenteel zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij les krijgt van Martijn Vink, Mark Schilders en Marcel Serierse. Nitin heeft als alumnus van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag les gehad van Eric Ineke, Stefan Kruger en Felix Schlarmann, en heeft daarnaast met Rob van Bavel, Florian Wempe en Gidon Nunes Vaz gespeeld.

In 2024 start de Pletterij een maandelijkse serie concerten en sessies met Haarlemse jazzmusici. Bassist Paul Berner en Pletterij directeur en programmeur Arno Duivestein merkten dat steeds meer gerenommeerde jazz-musici in Haarlem wonen. Begin december kwam deze groep, die een kleine 20 muzikanten bedraagt, bij elkaar. Daar is besloten tot een serie concerten en sessies onder de titel ‘Drop me off in Haarlem’ (verwijzing naar het bijna gelijknamige stuk van Duke Ellington). Maandelijks treedt een groep of project op van een van de Haarlemse musici. Daarnaast vindt de tweede maandag van de maand een sessie plaats waarin deze musici deelnemen en bevriende musici uitnodigen. Op deze manier hopen we weer een ouderwetse Haarlemse ‘jazz- community’ te ontwikkelen.

Tickets

Mar 11
Standaard 5,00
Jong < 25 2,50
Haarlem Pas 2,50
KOOP TICKETS

Muziek