27 SEP '23 - 20:00

Oekraine na de oorlog

Oekraine na de oorlog

Tickets

SEP WO 27
Standaard 3
Jong <25 1,50
Haarlem Pas 1,50
KOOP TICKETS

DEBAT

Met alle aandacht voor de oorlogshandelingen komt de hulpverlening aan Oekraïne weinig aan bod. En, het is nog nauwelijks voor te stellen, ook aan deze oorlog komt ooit een einde. Hoe gaat het land daarna worden opgebouwd?

De Russische aanvalsoorlog in Oekraïne en de verdediging door het Oekraïense leger vestigt veel aandacht op militaire steun voor Oekraïne. Maar het land heeft natuurlijk ook behoefte aan andere steun. Grote delen van de agrarische productie zijn beschadigd en export van graan wordt gesaboteerd door Rusland. De economie van het land lijdt ernstige schade. Wat kan Oekraïne zelf nog produceren, waar is hulp nodig naast humanitaire en medische assistentie en hoe wordt het land ná de oorlog weer opgebouwd.

Hierover gaan we in gesprek met Robert Serry, voormalig Nederlands ambassadeur in Oekraïne, en nu actief bij de wederopbouw, Jeroen Ketting, oprichter van Ukraine Lifeline en Stella Kovalchuk van de in Haarlem opgerichte stichting Haarlem4Ukraine. Verder zijn te gast Debby Strawford en Angela Stoop. Zij zijn tijdens de oorlog in Oekraïne geweest, onder meer bij de doorbraak van de dam in Cherson.

Tickets

Sep 27
Standaard 3
Jong <25 1,50
Haarlem Pas 1,50
KOOP TICKETS

Debat