08 SEP '23 - 20:00-23:00

Minifestival Saluut aan Konfrontationen

Minifestival Saluut aan Konfrontationen

Tickets

SEP VR 08
Standaard 15
Jong <25 10
Haarlem Pas 10
KOOP TICKETS

MUZIEK

Al zo’n 20 jaar reist een wisselend groepje Haarlemse muziekliefhebbers jaarlijks af naar het festival Konfrontationen voor impro en andere ‘vrije’ muziek in het Oostenrijkse Nickelsdorf. Een uniek festival door de kleinschaligheid, consequent kwalitatief sterke programmering en omdat de afstand tussen publiek en artiest daar vrijwel ontbreekt, terwijl er toch de wereldtop in het genre speelt.

Toen Arno Duivestein van De Pletterij in Haarlem begin deze zomer het aanbod kreeg om de Amerikaanse saxofonist Ken Vandermark samen met gitarist Terrie Hessels te boeken, realiseerde hij zich dat beiden regelmatig op het Konfrontationen-programma staan. Waarom er geen klein festival in de Pletterij van gemaakt? Een ‘Saluut aan Konfrontationen’!

En dat komt er ook op vrijdag 8 september: Drie concerten, drie duo’s, die alle drie een band hebben met het Oostenrijkse festival.

Achtereenvolgens:

  • Slagwerker Han Bennink en basklarinettist Joris Roelofs (die in 2017 als duo op Konfrontationen speelden)
  • Elektronicamusici Gert Jan Prins en Peter van Bergen (die in 1998 op Konfrontationen hun ‘elektronische bigband’ MIMEO presenteerden en daar in 2022 weer stonden)
  • Tenorsaxofonist Ken Vandermark en gitarist Terrie Hessels (die beiden reeds talloze keren op het festival speelden), bijgestaan door Emma Fischer (live-painting)
  • En als speciale gast Konfrontationen-organisator en ‘bezieler’ van het festival Hans Falb die vooraf en na de concerten als DJ optreedt
  • Verder foto’s en posters van decennia Konfrontationen.

Wil je een idee hebben hoe het er daar in Nickelsdorf aan toegaat, lees dan deze impressie van journalist Peter Bruyn van Konfrontationen 2022 en 2023.

Op vrijdag 8 september hoef je niet helemaal naar Oostenrijk voor een stukje Konfrontationengevoel!


Tickets

Sep 08
Standaard 15
Jong <25 10
Haarlem Pas 10
KOOP TICKETS

Muziek