11 MRT '23 - 20:00-22:00

MAGHREB FILM FESTIVAL: LA VIE D’APRÈS, MET Q&A

MAGHREB FILM FESTIVAL: LA VIE D’APRÈS, MET Q&A

Tickets

MRT ZA 11
Standaard ticket € 5,00
KOOP TICKETS

FILM

De broers Hakim en Karim Traidia zijn verheugd het 4e Maghreb Film Festival aan te kondigen. Het Filmfestival zal plaats vinden van 9 tot en met 12 maart 2023.

Ook dit jaar doet de Pletterij weer mee. Vier dagen film, met op 8 en 12 maart korte films en op 10 en 11 speelfilms met na afloop een Q&A met respectievelijk de regisseur en de ‘René Mioch’ van Algerije.

Het festival vindt plaats in Haarlem èn in dit jaar voor de eerste keer ook in Amsterdam. Het programma speelt zich af in o.a. de FilmKoepel Haarlem, theater Schuur Haarlem, Cultureel centrum de Pletterij Haarlem en in het Cultureel centrum De Balie in Amsterdam. En natuurlijk ook in Theater Circus Hakim in Haarlem.

PROGRAMMA 11 MAART: LA VIE D’APRÈS

In Algerije moeten een weduwe, wier man is gedood bij een terroristische aanslag, en haar enige zoon van het ene naar het andere dorp verhuizen om te ontsnappen aan valse geruchten en pesterijen. Als ze zich eindelijk ergens vestigen en werk vinden, neemt hun leven een andere drastische wending. Zal het ten goede of ten kwade zijn?

Dans un petit village de l’Algérie profonde, à la suite d’une rumeur qui se répand à son sujet, Hadjer, une veuve qui élève seule son fils de 16 ans se voit obligée de quitter avec lui leur village et de partir à l’aventure dans la grande ville. Là, ils devront affronter les difficultés et les dangers d’un monde étranger et hostile.

De film is Engels ondertiteld.

Na afloop van de film is er een Q&A met de ‘René Mioch’ van Algerije, Ahmed Bedjaoui (o.v.b). De Q&A is in het Engels of in het Frans. Als het gesprek in het Frans is wordt het vertaald in het Engels door een tolk.

Regisseur: Anis Djaad (29 april 1974, Algiers): Djaad studeerde in de volkswijk Bab El Oued. In 2012 regisseerde hij zijn eerste korte film, “Le hublot”. In 2014 was zijn tweede korte film “Passage à niveau” reeds te zien op verschillende internationale festivals. In 2015 regisseerde hij zijn derde korte film “Le voyage de Keltoum” met de steun van de “Mission cinéma de la ville de Paris”. In 2020 regisseerde hij zijn eerste speelfilm “La vie d’après”, gesteund door FDATIC, Cinémas du monde en de regio Ile-de-France. In 2021 heeft Djaad zijn tweede speelfilm “Terre de vengeance” geregisseerd.

Directeur: Anis Djaad (29 april 1974, Alger). Djaad fait ses classes dans le quartier populaire de Bab El Oued. 2012, il réalise son premier court métrage Le hublot. En 2014, second court métrage «Passage à niveau», déjà présent dans une dizaine de sélections officielles dans différents festivals internationaux. En 2015, il réalise son troisième court métrage «Le voyage de Keltoum» avec le soutien de la «Mission cinéma de la ville de Paris». 2020, Il réalise son premier long métrage «La vie d’après», soutenu par le FDATIC, Cinémas du monde et la Région Ile-de-France. 2021, développement de son second long métrage «Terre de vengeance».

Producent/Producteur: Moncef Dellici
Productiemaatschappij/Société de production: Alegria Productions

Uit eten voor het event?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

QoS logo

Tickets

Mar 11
Standaard ticket € 5,00
KOOP TICKETS

Film