09 MRT '23 - 20:00-22:00

MAGHREB FILM FESTIVAL – 5 KORTE FILMS

MAGHREB FILM FESTIVAL – 5 KORTE FILMS

Tickets

MRT DO 09
Standaard ticket € 5,00
KOOP TICKETS

FILM

De broers Hakim en Karim Traidia zijn verheugd het 4e Maghreb Film Festival aan te kondigen. Het Filmfestival zal plaats vinden van 9 tot en met 12 maart 2023.

Ook dit jaar doet de Pletterij weer mee. Vier dagen film, met op 9 en 12 maart een aantal korte films en op 10 en 11 een lange speelfilm. Op 9, 10 en 11 maart zijn er tevens Q&A’s met makers en/of kenners.

Dit jaar vindt het festival plaats in Haarlem (FilmKoepel, Schuur, Theater Circus Hakim, Pletterij) èn voor de eerste keer ook in Amsterdam (de Balie).

PROGRAMMA 9 MAART

LE CHANT DU PÊCHÉ, een film van Khalid Maadour (Marokko, Engelse ondertiteling, 15 minuten)
FATUM, een film van Mohamed-Ali Nahdi (Tunesië, Engelse ondertiteling, 25 minuten)
LES FILLES DE MON QUARTIER, een film van Amar Sifodil (Algarije, Engelse ondertiteling, 28 min)
LE CHANT DE LA SIRENE, een film van Larbi Arezki (Algarije, Engelse ondertiteling, 26 minuten)
MIMA, een film van Yasmine Mellouk (Marokko, Engelse ondertiteling)

Deze avond gaat Karim Traidia na elke film in gesprek met de regisseur. Te gast zijn Khalid Maadour (‘Le Chant du Pêché’), Amar Sifodil (‘Les Filles de mon Quartier’), Mohamed-Ali Nahdi (‘Fatum’), Brahim Hamadi (‘Le Chant de la Sirene’) en Yasmine Mellouk (‘Mima’). De Q&A’s zijn in het Engels of in het Frans. Als het gesprek in het Frans is wordt het vertaald in het Engels door een tolk.

Uit eten voor het event?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

QoS logo

Tickets

Mar 09
Standaard ticket € 5,00
KOOP TICKETS

Film