14 JAN '24 - 16:00

JazzX: NOHMI

JazzX: NOHMI

Tickets

JAN ZO 14
Standaard 12,50
Haarlem Pas 8
Jong <25 8
KOOP TICKETS

MUZIEK

“One of the most promising jazz musicians of her generation”
Tom Beetz

NOHMI
“De Koreaanse pianist Miran Noh.is de ingetogen rust zelve en dat straalde ze ook uit naar de jonge honden Daniel Clason op trompet en Claudio Jr De Rosa op tenorsaxofoon. Noh is sterk beïnvloed door de Franse componist Ravel en dat is in haar muziek te horen. Die klassieke invloed maakte de interactie met de blazers, echte jazzjongens, interessant. Het resultaat was delicate muziek waarbij de blazers op hun tenen liepen om niets te verstoren. Deze prachtige groep verdient de komende tijd aandacht”
– Tom Beetz

Nominaties voor Leiden Jazz Award2021, Grachten Jazz Competition 2021(Semi-final), Eramus Jazz Prize 2021(final), Karel van Eerd Music Award2021 en Avignon European Jazz Contest 23.

Een band met een sterk klassieke achtergrond, geleid door jazz pianist Miran Noh van South-Korea. Miran Noh heeft zowel jazz als klassieke muziek gestudeerd en voor beide genres gewerkt. Elke compositie heeft een krachtig motief en is ontwikkeld met veel lagen van polyfonische stijlen. De meeste composities
zijn beïnvloed door klassieke impressionistsiche tijdvakken.

Miran Noh – piano en composities
Patricia Mancheño -double bass
Auke de Vries – drums
Claudio Jr. De Rosa – tenor saxophone
Daniel Clason – Trumpet

JazzX is in 2014 gestart vanuit zorgen over de wijze waarop overheidsbezuinigingen op podiumkunsten doorwerken op de vernieuwing van de muziek. Met name voor jonge jazzmusici, in de eindfase van hun studie of net afgestudeerd aan Nederlandse conservatoria, is dit een groot probleem. Er zijn te weinig podia, waar jonge jazzmusici eigen muziek kunnen spelen voor een luisterend publiek. Zo komt het componeren van eigen werk niet tot ontwikkeling. Dat is geldverspilling omdat de kwaliteit van de opleidingen hoog is. Maar het is vooral ook een grote belemmering voor een blijvende vernieuwing van de muziek.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN NA HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Jan 14
Standaard 12,50
Haarlem Pas 8
Jong <25 8
KOOP TICKETS

Muziek