11 APR '23 - 20:00-22:00

INTERVIEW MET RIEK BAKKER

INTERVIEW MET RIEK BAKKER

Tickets

APR DI 11

DEBAT

Dinsdagavond 11 april ondervraagt interviewer Jaap Sluis in debatcentrum de Pletterij stedenbouwkundige Riek Bakker. Als directeur van de dienst Stadsontwikkeling en Stedenbouw & Volkshuisvesting van de gemeente Rotterdam was zij in de jaren 90 initiator van de Kop van Zuid en de Erasmusbrug. Met haar bureau BVR werkte zij vanaf 1994 ook aan spraakmakende projecten in onder meer Utrecht en Tilburg. Riek Bakker geeft tijdens het interview haar kijk op het thema Stad in Beweging en zal in dat verband onder meer de plussen en minnen van Haarlem belichten.

Tijdens zijn op 8 mei 2022 in de Pletterij gehouden Loodslezing signaleerde Jaap Sluis een vrij structureel gebrek aan beweging en gedrevenheid in Haarlem. Hij stelde dat een gevoel van urgentie vaak ontbreekt met als gevolg vertraging en vervlakking. Als voorbeeld van een wél bewegende stad noemde hij Rotterdam en belichtte de stimulerende rol daar van Riek Bakker.
Riek Bakker nam kennis van de Loodslezing van Jaap en geeft op zijn verzoek haar kijk op het thema Stad in Beweging. Wat ging er op dat vlak goed en fout in Rotterdam? Hoe lukte het om draagvlak en daadkracht te realiseren? Hoe om te gaan met bestuurlijke of ambtelijke angst en aarzeling? Op welke manier(en) maak je mensen enthousiast voor vernieuwing? Heeft vernieuwing méér kans in slechte tijden vanwege een groter gevoel van urgentie? Ook ervaringen die Riek Bakker in de jaren 90 in Haarlem op deed worden daarbij besproken.

Stad in Beweging met Riek Bakker begint dinsdag 11 april om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur. Entree 5 euro per persoon.

De bijeenkomst is een coproductie van debatcentrum de Pletterij, ABC Architectuurcentrum Haarlem en communicatieadviesbureau De Coalitie.

Foto credits: Mart Boudestein

——

LIVESTREAM

Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.