17 APR '23 - 20:00-21:30

INSPIRATIEBIJEENKOMST GEZONDE RIVIEREN

INSPIRATIEBIJEENKOMST GEZONDE RIVIEREN

Tickets

APR MA 17

EVENEMENT

Haarlem en de Zimbabwaanse stad Mutare hebben al meer dan 30 jaar een stedenband. Beide steden liggen aan een rivier: Haarlem aan het Spaarne en Mutare aan de Sakubva. De bewoners van Haarlem en Mutare zetten zich in om de rivieren schoon te maken en te houden.

Op 18 maart 2023 was het Nationale Schoonmaakdag. Het Spaarne werd die dag schoon gemaakt door IVN, kanovereniging de Trekvogels, Scoutinggroep Kontiki, SUPmision Haarlem, de Pinguïn, Stedenband Haarlem Mutare, de Bermbende en heel veel vrijwilligers.

De burgergroep Mutare Rivers Rehabilitation Initiative (MRRI) maakt werkelijks de Sakubva schoon. Stedenband Haarlem-Mutare ondersteunt dit initiatief. Daarom nodigt zij iedereen uit om een vervolg te geven aan de initiatieven voor een schone rivier – zowel in Haarlem als in Mutare.

Sprekers onder meer: Lynne James- MRRI (Mutare), Karen Blanken- Supmission, Lavinia Warners- Bermbende, Sjoerd Andela- stadsecoloog Haarlem, Bernou Boven- Plastic Soup Foundation, vertegenwoordiger Waterschap  Rijnland en Marin van Wetering- The Great Bubble Barrier.

Moderator: Sander van Weert.

Toegang gratis maar aanmelding wordt op prijs gesteld.