24 JAN '24 - 20:00

Groenkijkers – UITVERKOCHT!

Groenkijkers – UITVERKOCHT!

Tickets

JAN WO 24
Standaard 5
Jong <25 2,50
Haarlem Pas 2,50
KOOP TICKETS

DOCU

Een documentaire van Sanne Rovers

Liefde voor de natuur begint met goed kijken’ zegt de vader van regisseur Sanne Rovers. ‘Want wat je liefhebt, koester je’. In haar documentaire Groenkijkers die 24 januari in der Pletterij wordt vertoondvolgt Sanne natuurbeschermers zoals haar vader. Tegen de achtergrond van klimaatverandering, stikstofcrisis en achteruitgang van de biodiversiteit proberen zij ieder een stukje natuur te beschermen. Het is een hoopvolle film over de ‘gewone mens’ die de vernietiging van de wereld om ons heen probeert tegen te houden .

Na afloop van de vertoning praten we verder met onder anderen Femke Prins, eigenaar van Oogst Haarlem. Oogst is een nieuw winkelconcept waarmee bewuste consumenten toegang krijgen tot de beste lokale producten. Producten met een verhaal. Natuurinclusieve boeren ontvangen een goede prijs waardoor zij kunnen investeren in duurzame werkwijzen.

Verder praten mee Jan-Willem Doornebal van IVN. Hij organiseert regelmatig belevings-wandelingen door de natuur rond Haarlem. Ook Joeri Gerrits en/of Bram Derckx van de ecologische tuinderij Het Groene Leven, een CSA op Boerenerf Spaarnwoude zijn aanwezig. Een CSA staat voor Community Supported Agriculture: als deelnemer betaal je een vast bedrag per jaar aan de tuinder. Deze heeft inkomenszekerheid en jij kunt genieten van wekelijkse oogst. 

De moderator op deze avond zal zijn Floor Spieksma.


Trailer ‘Groenkijkers’:

Ook Groenkijker worden? Klik hier.

Meer informatie over Oogst? Klik hier.

LIVESTREAM
Het nagesprek wordt uitgezonden via onze livestream, die je gratis kunt volgen op ons Youtube-kanaal. Na afloop is ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Jan 24
Standaard 5
Jong <25 2,50
Haarlem Pas 2,50
KOOP TICKETS

Docu