04 DEC '23 - 20:00

GELD ALS BOOSDOENER OF WELDOENER?

GELD ALS BOOSDOENER OF WELDOENER?

Tickets

DEC MA 04
Standaard 3
Jong <25 1,50
Haarlem Pas 1,50
KOOP TICKETS

DEBAT

Gespreksserie over nieuwe economie

Wat is de rol van geld en geldschieters (de banken) in de keuzes die de politiek maakt? En hoe kan het anders?

Daarover gaat het in de derde bijeenkomst in een serie gesprekken over hoe we de economie anders kunnen inrichten. Op steeds meer gebieden blijkt ons huidig economisch systeem geen antwoord meer te bieden op de grote vragen waarmee de samenleving wordt geconfronteerd. Sterker nog: het huidige kapitalistische systeem vergroot vaak de problemen.  Met als gevolg een klimaatcrisis, toenemende kloof tussen arm en rijk, invloed van grote bedrijven en banken op het politieke systeem en tanend vertrouwen van de bevolking in de overheid.

In voorgaande gesprekken ging het over de herinrichting van de samenleving. In de discussie 4 december komen Hans Stegeman van de Triodos bank en Marijn Polet van adviesbureau Copper8 met mogelijke oplossingen en alternatieve keuzes. De avond wordt gemodereerd door Maarten Nijman, directeur van Our New Economy.

Meer informatie:

Hans Stegeman is sinds 2017 verbonden aan de Triodos Bank. Eerst als Chief investment Strategist en sinds 2022 als Chief Economist. Naast zijn vele publicaties schrijft Stegeman ook een wekelijkse column in het Financieel Dagblad. Hij beheert een eigen website genaamd ”system economics”, hetgeen prima aansluit bij het thema van deze bijeenkomst.

Marijn Polet is systemisch adviseur en onderzoeker bij Copper8, een adviesbureau waarbij maatschappelijke waarde boven financiële winst staat. Zijn onderzoek gaat over fiscale transformatie en de rol van geld in een circulaire economie. 

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Dec 04
Standaard 3
Jong <25 1,50
Haarlem Pas 1,50
KOOP TICKETS

Debat