20 SEP '23 - 20:00

Presentatie cultuuragenda Cultuur023 en debat Media en cultuur

Presentatie cultuuragenda Cultuur023 en debat Media en cultuur

Tickets

SEP WO 20
Standaard 0
KOOP TICKETS

DEBAT

Bij de feestelijke presentatie van de nieuwe digitale Haarlemse cultuuragenda Cultuur023 organiseert de Pletterij een gesprek met de lokale media, cultuurmakers en cultuurinstellingen over de vraag hoe we de lokale cultuur beter kunnen promoten.

De Corona- pandemie heeft de cultuursector een flinke opdoffer gegeven. Na de lockdowns bleek de aandacht van het publiek niet direct terug te zijn. Nieuwe media als livestreams leken het bezoek aan concerten, theater en musea deels te hebben verdrongen. Gelukkig begint dat langzaamaan weer te veranderen maar we zijn nog niet terug op het oude niveau.

Dit probleem speelt nog sterker bij de kleinere culturele instellingen omdat zij minder middelen hebben om hun voorstellingen bekend te maken. Om hier wat aan te doen is er, met steun van de gemeente Haarlem, een online cultuuragenda gestart waar alle (professionele) evenementen van de kleinere instellingen worden aangekondigd. Maar wat kunnen we nog meer doen en welke rol ligt er voor de makers, voor de podia en instellingen en voor de lokale media? Hierover gaan we, na de feestelijke presentatie, met cultuurmakers, podia, instellingen en media in gesprek.  

De avond wordt gemodereerd door Marceline Schopman

Over cultuur023.nl:
Kunst en cultuur is in Haarlem bij wijze van spreken op elke straathoek te zien en te beleven. Tijdens Cultuur 023 laten we je een maand lang zien hoe rijk en cultureel divers jouw buurt is.

Tickets

Sep 20
Standaard 0
KOOP TICKETS

Debat