02 OKT '24 - 20:00-22:30u

Documentaire De natuur bestaat niet – Ecotripfestival

Documentaire De natuur bestaat niet – Ecotripfestival

Tickets

OKT WO 02
Standaard €5,00
Jonger<25jr €3,00
Haarlem Pas €1,00
KOOP TICKETS

DOCU

De Natuur Bestaat Niet is een romantische documentaire waarin de mens de natuur ontkent.

Je kan stellen dat de natuur niet bestaat omdat we haar niet zien. Zoals een lang getrouwd stel elkaar niet meer ziet staan. Het is te vanzelfsprekend geworden, of we denken alleen aan onszelf. En de natuur doet wat zij wil.

De relatie tussen mens en natuur verkeert in een crisis. Zeg maar gerust een relatie-crisis. Dus wat is logischer dan relatietherapie? In de film wordt het conflict voorgelegd aan de bekende psychiater en relatietherapeut Dirk de Wachter. Vier personen, ieder met een compleet andere relatie met de natuur, nemen plaats bij hem ‘op de bank’. Jasmijn woont buiten in een dorp en neemt de natuur voor lief, de New Yorkse ‘Plantmom’ Monai ziet natuur het liefst in de stad, Rinus is een biologisch akkerbouwer in de zomer en een filosoof in de winter, en Benjamin heeft een traumatische ervaring met de natuur. De film is een oefening in hoe we weer dichter bij elkaar kunnen komen, in hoe de verbeelding ons kan helpen de natuur weer te zien zoals zij is.

Lukt het ons mensen, met de klimaatverandering die boven ons hoofd hangt, deze relatiecrisis te overwinnen? Want scheiden is geen optie.

Na afloop gaan we in gesprek met regisseur Nathalie Faber en producent Anneke Uitendaal.

Tickets

Oct 02
Standaard €5,00
Jonger<25jr €3,00
Haarlem Pas €1,00
KOOP TICKETS

Docu