10 MEI '24 - 20.00 - 22.30 uur

David Whitwell’s New A’dam Trio

David Whitwell’s New A’dam Trio

Tickets

MEI VR 10
Standaard €12,50
Jonger<25 jr €8,00
Haarlem Pas €8,00
KOOP TICKETS

MUZIEK

Het New Amsterdam Trio is een internationale samenwerking waarbij de Zwitserse pianist Daniel Roser, de Nederlandse percussionist Gustan Asselbergs en de New Yorkse trombonist en countertenor David Whitwell op zoek gaan naar een nieuwe weg in de geïmproviseerde muziek. De groep gaat uit van het idee dat muziek op het publiek niet alleen intellectueel maar ook lichamelijk overkomt. Daarom brengen ze een stijl van improvisatie die toegankelijk is. Vrije improvisaties worden gemengd met vooraf geplande vormen en melodieën. Het is geen entertainment noch meditatie maar iets daar tussenin. Daardoor is er in hun muziek ruimte voor elkaar, maar ook voor het publiek om haar eigen herkenning te vinden.

Drop me off in Haarlem

In Haarlem wonen opmerkelijk veel top- jazzmusici. Deze nog immer groeiende groep heeft zich verenigd onder de naam ‘Drop me off in Haarlem’ (naar een song van Duke Ellington). De Pletterij presenteert eens per maand een groep of project van een van de musici. Daarnaast vindt iedere tweede maandag van de maand een sessie plaats waar deze musici spelen en gasten uitnodigen. Zo creëren we een nieuwe Haarlemse jazz- community van muzikanten en publiek.

Drop me off in Haarlem is een initiatief van bassist Paul Berner en Pletterij- programmeur en directeur Arno Duivestein.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

May 10
Standaard €12,50
Jonger<25 jr €8,00
Haarlem Pas €8,00
KOOP TICKETS

Muziek