12 OKT '23 - 20:00

Ambrosia

Ambrosia

Tickets

OKT DO 12

MUZIEK

De groep Ambrosia herbergt een vijftal van de hele grote Nederlandse talenten in de jazz en geïmproviseerde muziek. Bandleider en componist Ruud Voesten (ROEST, Branie) gebruikte de verplichte vrije tijd tijdens de Corona- lockdowns om zich te verdiepen in één van ‘s werelds befaamdste literaire werken uit de middeleeuwen: Dante Alighieri’s Inferno.

In dit eerste deel van de Goddelijke Komedie, welke zeer kritisch is op maatschappij en religie, onderzoekt Dante zijn eigen menselijkheid, maatschappij en zijn positie daarin door af te dalen door de tien ringen van de hel en een confrontatie met de zeven hoofdzonden aan te gaan. Met Inferno als gids en de lockdown als katalysator onderzocht Ruud zijn persoonlijke relatie tot deze hoofdzonden. Het reflecteren op thema’s als lust, woede en verraad leverde Ruud een rijke verzameling aan verbanden, motieven en emoties op die hij heeft verwerkt in een nieuw repertoire.

“Verwacht een akoestische combinatie van donkere harmonie, zoekende melodieën
doorspekt met een catharsis van verrassende improvisatie.”

Bezetting:
Mo van der Does – alt saxofoon
Wietse Voermans – tenor saxofoon
Koen Schalkwijk – piano + synthesizer
Tijs Klaassen – contrabas
Ruud Voesten – drums + composities

Foto: Julia Bo Heijnen

De tour van Ambrosia wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting Norma.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN VOOR HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Oct 12

Muziek