03 FEB '24 - 14:30

UITVERKOCHT! – Boekpresentaties ‘Kloppen voor de lift’ van Kees Broere en ‘Urbina’ van Eric de Brabander

UITVERKOCHT! – Boekpresentaties ‘Kloppen voor de lift’ van Kees Broere en ‘Urbina’ van Eric de Brabander

Tickets

FEB ZA 03
Gratis reservering 0
KOOP TICKETS

LITERATUUR

UITGEVERIJ IN DE KNIPSCHEER

Op 3 februari 2024 presenteert Uitgeverij In  de Knipscheer twee nieuwe boeken: Urbina van Eric de Brabander  en Kloppen voor de lift van Kees Broere. Beide auteurs komen voor deze presentatie over van Curaçao. Als journalist en correspondent in bijna tachtig landen (met als laatste standplaats Curaçao) werkte Kees Broere op vijf continenten. Hij schreef voor de Volkskrant en Trouw, maar ook werkte hij voor radio en televisie, met name NOS Journaal en Nieuwsuur. In 2015 won hij samen met cameraman Marco Prins de Tegelprijs voor journalistiek voor de verslaggeving over ebola in West-Afrika. ‘Kloppen voor de lift’ is een reis langs de spannende journalistieke avonturen van Broere die zich merendeels in Afrika en Azië afspeelden.

‘Urbina’ van Eric de Brabander is een op waargebeurde feiten gebaseerde roman over Rafael Simón Urbina (1897-1950), een Venezolaan die dood en verderf zaaide bij zijn overval op het Waterfort te Curaçao. Hij wilde met de opbrengst de strijd tegen de meedogenloze dictator Juan Vincente Gómez in zijn vaderland Venezuela bekostigen. Het doel was de dictatoriale regering van Vicente Gómez met een staatsgreep naar huis te jagen. Ook de rol van de Nederlandse regering, die Curaçao, haar kolonie in de West, vakkundig in een spagaat weet te brengen wordt door de auteur grondig onder de loep genomen. 

Aan het programma werken o.a. mee Peter de Rijk, Marjolein van de Water en Bert Lanting. Na afloop van het programma kunnen de boeken  worden aangeschaft (pinautomaat aanwezig) en door de auteurs worden gesigneerd. De toegang is gratis maar reserveren is gewenst. 

Zaal open 14.00 uur.
Aanvang 14.30 uur.
Einde circa 17.00 uur. 

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

UIT ETEN NA HET EVENT?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

Tickets

Feb 03
Gratis reservering 0
KOOP TICKETS

Literatuur