16 APR '23 - 16:00-18:00

JAZZX: FLORIS KAPPEYNE TRIO

JAZZX: FLORIS KAPPEYNE TRIO

Tickets

APR ZO 16
Standaard ticket € 12,50
Haarlem Pas € 8,00
Jong <25 jr € 8,00
KOOP TICKETS

MUZIEK

FLORIS KAPPEYNE TRIO
Het Floris Kappeyne Trio won de Gigstarter Talent Award 2016. Ook als solo musicus is Floris gelauwerd: Beste Solist in de Jazzcontest Mechelen, Week van de Jazz Compositieopdracht “Echo”, 2021-2022, Tweede prijs in de Jazzhaus Freiburg Jazz Solo Piano Wettbewerb, 2022. Floris, Tijs en Wouter behoren alle drie tot het selecte gezelschap van winnaars van het Prinses Christina Jazz Concours. Op 14 april komt hun nieuwe album, ‘Closer’, uit. Op 16 april spelen ze bij de Pletterij.

Voor de opnamen van het nieuwe album togen Floris Kappeyne, Tijs Klaassen en Wouter Kühne naar Château St.Loup, diep in de Franse Garonne. Dat had een bewuste reden, geeft Floris aan: “Onze nieuwe album ‘Closer’ is een weerspiegeling van mijn eigen persoonlijke reis na de pandemie, toen ik me overweldigd voelde door de terugkeer van de drukte van het dagelijks leven. Om die reden wendde ik me tot muziek als een manier om te vertragen en vrede te vinden. Dat zijn voor mij kernwaarden.”

‘Closer’ is het derde album van het trio, dat in 2017 debuteerde met ‘Interchange’ (jazzcomposities in traditionele jazzstijl), in 2019 gevolgd door ‘Synesthesia’, een set van twaalf preludes die zich binnen de ruimte van moderne klassieke, jazz en elektronische muziek bevinden. ‘Closer’ markeert een nieuw tijdperk voor het trio, post-covid, en valt samen met hun 10-jarig jubileum.

Floris Kappeyne, Piano en composities;
Tijs Klaassen, Bass;
Wouter Kühne, Drums

“You will experience music that may be volatile or lingering, abstract or clear, vouching for unity or opting for disintegration. The course of things is unpredictable, often non-linear, and that’s where the mystery and magic of Kappeyne’s music come from.” Jazztrail, USA

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

 

Uit eten voor of na het event?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!

QoS logo

Tickets

Apr 16
Standaard ticket € 12,50
Haarlem Pas € 8,00
Jong <25 jr € 8,00
KOOP TICKETS

Muziek